A Falco-ügyről

Több olyan megkeresést kaptam az elmúlt időszakban, amelyekben arról számoltak be a szombathelyiek, hogy a FALCO Zrt. környékén újra vastag portakaró fedte be az ablakpárkányokat és a szabadban parkoló autókat.

A lakossági visszajelzések valóságtartalmát tovább erősítette az a közösségi oldalakra felkerült videó, melyet Szendrő-Németh Tamás készített a gyár környékén található bevásárlóközpont előtt álló poros autókról.

A Közösen Vas Megyéért Egyesület értetlenül áll az újabb környezetszennyezés gyanúja előtt, hiszen a Falco Zrt. korábban egy olyan 15 milliárd forintos fejlesztésről számolt be, melynek következtében Szombathelyen kevesebb lesz a por és a zaj.

A vállalat 2019-ben az akkori városvezetés és Hende Csaba országgyűlési képviselő társaságában be is mutatta azt a szóban forgó UTWS-technológiát, amelyről azt állították: a környezetterhelés mértéke a határértékek alatt, szinte a nulla közelében lesz Szombathelyen.

A Közösen Vas Megyéért Egyesület gyors és pontos tájékoztatást vár el azzal kapcsolatban, hogyan került újra ekkora mennyiségű por a szombathelyi levegőbe. A megyeszékhely lakosságának egészségénél nincs fontosabb számunkra, ezért az egyesület elnökeként minden követ megmozgatok annak érdekében, hogy a Falco környékén élők megfelelő életkörülményei a jövőben biztosítva legyenek.

Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke

A Falco-ügyről” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Jöttem, láttam, cselekszem a FALCO-ügyben! – KÖZÖSEN VAS MEGYÉÉRT EGYESÜLET

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s