Induljon újra az élet a felsőoktatásban!

Lassan egy éve távoktatásba kényszerülnek az egyetemi hallgatók. Az online oktatás az egyetemi élet és a tanulmányok alapjait torpedózta meg.

Az egyetemisták eddig két félévet teljesítettek részben úgy, hogy nem tudtak személyesen részt venni az előadásokon, gyakorlati óráikon, vizsgáikon. Sajnos az így kiesett tudást és megszerezhető tapasztalatot nehéz lesz pótolni a későbbiekben, ezért a lemaradók komoly hátrányba kerülhetnek a közeli és a távoli jövőben, mind az oktatásban, mind a munkaerőpiacon.

Korábbi tanulmányélményeim nyomán és jelenlegi doktori képzésem alatt is azt gondolom, hogy a személyes részvétel az egyetemi oktatásban elengedhetetlen. Éppen ezért a járvány lassulásával, a vakcinák érkezésével, valamint a veszélyeztetett csoportok beoltásával párhuzamosan újra kell indítanunk a felsőoktatást a tavaszi félévben.

Az egyetemi hallgatóknak és oktatóknak a megfelelő óvintézkedések mellett vissza kell adnunk a tantermeket, előadókat, emellett azonban lehetőséget kell biztosítanunk azoknak a diákoknak is, akik az online oktatásban látják saját és családjuk biztonságának zálogát. Ez azonban egyéni felelősségérzeten alapuló választási lehetőségként merüljön fel, ne pedig kényszerként!

A napokban ezért írásbeli kérdéssel fordulok a kormányhoz, amelyben kérni fogom, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a tavaszi szemesztert a járványhelyzethez igazodva, de alapvetően a megszokott módon kezdhessék meg az egyetemi hallgatók és doktoranduszok.

Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke

Induljon újra az élet a felsőoktatásban!” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Induljon újra az élet a felsőoktatásban! (2.) – KÖZÖSEN VAS MEGYÉÉRT EGYESÜLET

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s