Nyitást! Újranyitási támogatási programot!

A megfelelő járványügyi szabályok betartása mellett itt az ideje az üzletek észszerű újranyitásának. A turizmus-vendéglátás rendkívüli, beláthatatlan károkat szenved el. Sajnos abbéli aggodalmamat is meg kell fogalmaznom, hogy azért sincs kormányzati akarat a nyitásra, hogy bizonyos körök, oligarchák rátehessék a kezüket a szektorra.

Azonban nemcsak a turizmus és a vendéglátás sínyli meg rövidebb és hosszabb távon a zárvatartást, hanem a hozzá kapcsolódó szektorok, valamint a beszállítók is. Gondoljunk csak arra, hogy a drasztikusan csökkenő fogyasztás milyen helyzetbe hozza például a termelőket, nyersanyag-feldolgozókat vagy a turizmus tekintetében a buszos vállalkozásokat. A nyitással ők is fellélegezhetnének és megakadályoznánk az ő tönkremenetelüket is.

Azonnal vizsgálja meg a kormány, hogy milyen szabályok mentén lehetséges az újranyitás és azonnal kezdje meg a bezárások feloldását!

Felszólítom továbbá a kormányt, hogy dolgozzon ki az újranyitást és az erre való felkészülést segítő támogatási és kedvezményes hitelezési programot, hogy megmentsük a vállalkozásokat és a munkahelyeket, hiszen sok vállalkozás számára az újranyitás sem lehetséges, mert felélték minden eddigi tartalékukat.

Bana Tibor, Vas megye országgyűlési képviselője, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke


Gotthárd TV: A hét elején Bana Tibor független országgyűlési képviselő Rába Kálmánnal, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnökhelyettesével tartott sajtótájékoztatót a vendéglátóhelyek és turisztikai célpontok újranyitásáért, az ágazat kormányzati megsegítéséért. A nyitással és a szentgotthárdi vendéglátósok helyzetével kapcsolatosan néhányukat mi is felkerestünk.”

A Gotthárd TV összefoglalója alább tekinthető meg:

Nyitást! Újranyitási támogatási programot!” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Részsiker a vendéglátásban dolgozók számára? – KÖZÖSEN VAS MEGYÉÉRT EGYESÜLET

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s