Induljon újra az élet a felsőoktatásban! (2.)

“Alapvetően online kezdik az új félévet az egyetemisták, ugyanakkor egyes gyakorlati képzések továbbra is a személyesen zajlanak majd. A szabályok alól a felsőoktatásért felelős miniszter felmentést adhat, persze csak akkor, ha a egyetem ezt kezdeményezi – derül ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkárának válaszából, amit Bana Tibor országgyűlési képviselő kérdésére adott.”

A fenti fejleményekről az Eduline számolt be, miután Bana Tibor korábban írásbeli kérdést nyújtott be a témában.

Korábbi tanulmányélményeim nyomán és jelenlegi doktori képzésem alatt is azt gondolom, hogy a személyes részvétel az egyetemi oktatásban elengedhetetlen. Éppen ezért a járvány lassulásával, a vakcinák érkezésével, valamint a veszélyeztetett csoportok beoltásával párhuzamosan újra kell indítanunk a felsőoktatást a tavaszi félévben.

Az egyetemi hallgatóknak és oktatóknak a megfelelő óvintézkedések mellett vissza kell adnunk a tantermeket, előadókat, emellett azonban lehetőséget kell biztosítanunk azoknak a diákoknak is, akik az online oktatásban látják saját és családjuk biztonságának zálogát. Ez azonban egyéni felelősségérzeten alapuló választási lehetőségként merüljön fel, ne pedig kényszerként!

A napokban ezért írásbeli kérdéssel fordulok a kormányhoz, amelyben kérni fogom, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a tavaszi szemesztert a járványhelyzethez igazodva, de alapvetően a megszokott módon kezdhessék meg az egyetemi hallgatók és doktoranduszok.

írta közösségi oldalán Bana Tibor január 8-án.

Kapcsolódó cikk:

Induljon újra az élet a felsőoktatásban!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s