Részsiker a vendéglátásban dolgozók számára?

Meghallotta a kormány a vendéglátásban dolgozók segélykiáltását, vagy megijedt tőlük? Az elmúlt hetekben magam is többször felemeltem a szavamat azért, hogy a kormány érdemi segítséget nyújtson a szektor károsultjainak.

Legutóbb Rába Kálmán Vas megyei közgyűlési képviselővel tartottunk performansszal egybekötött sajtótájékoztatót a témában Szombathelyen, ami közel másfél millió emberhez jutott el a Facebookon keresztül. Ott is elmondtuk: segítség nélkül nem bírják tovább az ágazat dolgozói, és tízezrek kerülhetnek utcára a következő hetekben.

Kiálltunk amellett is, hogy észszerű járványügyi szabályok mellett kezdődjön meg az ország újranyitása.A kormány által korábban ígért és most bejelentett támogatás egyvalamire elég: elodázni a bajt, bagatellizálni az egyre kilátástalanabb helyzetet.

A bértámogatás édeskevés a vállalkozások megmentéséhez és a dolgozók megtartásához. Mi sem bizonyítja jobban ezt a tényt, mint hogy a napokban újra több üzlet ajtaján kattant végleg lakat. Éppen ezért több konstruktív javaslattal fogok élni a kormány felé a továbbiakban is, hogy a lehető leggyorsabban a lehető legtöbb munkahelyet, vállalkozást menthessük meg.

Bana Tibor, Vas megye országgyűlési képviselője, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke


Kapcsolódó cikkek:

Észszerű nyitást és megfelelő bérkompenzációt!

Nyitást! Újranyitási támogatási programot!

Tessék parancsolni! – nyitni kéne, hogy ne zárjunk be örökre…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s