Válság idején egységre, nem pedig széthúzásra van szükség!

Miközben Szombathely városa egyszerre küzd a járvány okozta gazdasági válsághelyzet következményeivel és a kormányzati elvonások által előidézett forrásszűkével, egyes ellenzéki politikustársaim összefogás, közös erőfeszítések helyett azzal vannak elfoglalva, hogy pártpolitikai okokból támadják a szintén ellenzéki városvezetést. Ezt elfogadhatatlannak tartom.

Mind a szombathelyi és környékbeli polgárok jól felfogott érdeke, mind az ellenzék országos törekvése azt kívánná meg, hogy az ellenzéki szereplők önkormányzati szinten is képesek legyenek gördülékenyen együttműködni, a kialakuló konfliktusokat idejében, konszenzust keresve rendezni. Ezért állok értetlenül azon hírek előtt, amelyek Dr. Nemény András városvezetési gyakorlatának éles hangú bírálatáról számolnak be, külön kiemelve ebben Dr. Czeglédy Csaba szerepét.

Mindamellett, hogy azt gondolom, minden konfliktushelyzetben szükséges az érvek és ellenérvek higgadt ütköztetése, egyértelműen azon az állásponton állok, miszerint nem most van itt az ideje annak, hogy egyesek a közgyűlésen keresztüli politikai nyomásgyakorlással igyekezzenek pártérdekeket érvényesíteni. Ezúton szeretném támogatásomról biztosítani Nemény András polgármestert, akivel az elmúlt időszakban több alkalommal is egyeztettem a szombathelyieket leginkább érintő problémákról – legutóbb az ingázók helyzetének mihamarabbi rendezéséről.

Bana Tibor (balra) és Nemény András

Vas megye egyetlen ellenzéki országgyűlési képviselőjeként, lokálpatriótaként azért dolgozom, hogy Szombathely és térsége fejlődhessen, a válság hatásaitól – a kormányt cselekvésre szorítva vagy épp a kormányzati elvonásokkal szemben – megvédjük a város polgárait, és országosan is reményt adjunk mindazoknak, akik változást akarnak 2022-ben. Ezt a változást önmagán kell kezdenie az ellenzéknek azzal, hogy jó példát mutat, képes rendezni a sorait. Éppen ezért szeretnék józan belátást és önmérsékletet kérni azon ellenzéki politikustársaimtól, akik közös munka helyett a háborúskodást választják!

Bana Tibor

Vas megye országgyűlési képviselője, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s