Bana Tibor Franciaország magyarországi nagykövetét kérdezte

“Ma Pascale Andréanit, Franciaország magyarországi nagykövetét hallgattuk meg az Európai ügyek bizottságában. Az Európai Unió elnökségét jelenleg Franciaország adja, így nagykövet asszony ennek kapcsán számolt be a fő prioritásokról.”

Kérdésemre elmondta, hogy az orosz-ukrán konfliktus esetében mindenképpen a háború elkerülése a cél, az EU-nak és a tagállamoknak itt egységes álláspontot kell képviselniük.

Felvetettem, hogy a klímavédelem kapcsán kiemelten kell kezelnünk az energiapazarlást és ezzel összefüggésben a lakások korszerű szigetelését. Nagykövet asszony egyetértett a felvetésemmel, hiszen ez uniós szinten is komoly problémát jelent.

Az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra Ökrös Oszkár államtitkár úr sajnos továbbra is határozott nemmel reagált. Úgy tűnik, hogy ehhez is meg kell várnunk az idei kormányváltást.

🇬🇧 Today, we had a constructive discussion in the European Affairs Committee with French Ambassador Pascale Andréani on France’s priorities for the EU Presidency. We discussed the Russian-Ukrainian conflict, climate protection, incentives for residents to #insulate and the #EPPO.

Fénykép: Országgyűlés Hivatala

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s