Egyesületünk a járványügyi biztonsági intézkedések szigorú betartása mellett támogatja a részleges nyitást

Féléves kényszerpihenő után a hétvégén újra megtelhetnek a vendéglátóegységek teraszai. A magyar kormány 3,5 milliós oltottsághoz kötötte a részleges nyitást, az optimistább jóslatok szerint ez a szám akár már szombatra meglehet. A járványügyi biztonsági intézkedések szigorú betartása mellett egyesületünk támogatja a fokozatos nyitást, mert bízunk abban, hogy az emberek felelősséget éreznek egymás iránt, ezért megfelelő önfegyelem mellett veszik igénybe a vendéglők szolgáltatásait.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a járvány olyan csapást mért a turisztikai szektorra, amelyet a részleges nyitás egyszerre nem old meg, viszont reményt adhat arra, hogy életünk lassan visszatérhet a normális kerékvágásba. Egyesületünk a járvány kirobbanása óta kiemelt figyelemmel kísérte a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátó- és szállodaipart is.

Ennek előzménye, hogy Bana Tibor országgyűlési képviselő és Rába Kálmán Vas megyei önkormányzati képviselő januárban sajtótájékoztató keretében kérte az Orbán-kormányt, hogy nyújtsanak érdemi támogatást a turisztikai és vendéglátói szektor szereplői számára.

A Közösen Vas Megyéért Egyesület úgy látja, hogy a járvány miatti lezárások egyértelműen ezeket a szektorokat sújtották a leginkább. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy nemcsak a turisztikai és vendéglátói szektort viselte meg a vírusválság. Tudjuk, hogy Vas megyében szinte alig akad olyan egyéni vagy kisvállalkozás, amelynek működése nem került veszélybe ebben a nehéz időszakban.

Éppen ezért egyesületünk szeretne köszönetet mondani minden Vas megyei vállalkozásnak és polgárnak, hogy ebben a kilátástalan helyzetben is fegyelmezetten, a szabályokat betartva védekezik a koronavírus-járvánnyal szemben.

Bana Tibor

Vas megye országgyűlési képviselője, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s